Verkiezing mooiste boerderij

In de Achterhoek staan circa 8000 boerderijen!

Verkiezing: Op zoek naar de mooiste boerderij!

In de Achterhoek staan vele mooie boerderijen, maar wat is nou eigenlijk de mooiste boerderij, waar staat deze?
In deze verkiezingsstrijd gingen we op zoek. Het was een spannende strijd. Op zaterdag 29 oktober 2022 zijn de winnaars feestelijk bekend gemaakt.

Elke boerderij mag meedoen!

Elke boerderij in de Achterhoek kon meedoen, de enige voorwaarden waren dat de boerderij in bedrijf is of is geweest. De aanmeldtermijn is gesloten per 1 september 2022.

Zo’n 3000 Achterhoekse boerderijen zijn in bedrijf!

Iedereen mag nu stemmen vanaf 1 september tot 1 oktober 2022

Iedereen mag stemmen, ongeacht leeftijd, geslacht of woonplaats, de boerderijen zijn ons nationale erfgoed en daar mag iedereen over mee beslissen.

Duurzaam

Elke boerderij is duurzaam, boerderijen zijn immers gebouwd om lang mee te gaan, van vader op zoon of dochter, generatie na generatie. In deze tijd van economische groei en verstedelijking groeit het besef dat het noodzakelijk is om duurzaam met grondstoffen om te gaan. Schoonheid en duurzaamheid gaan vaak samen, daarom willen wij ook graag vertellen in hoeverre je boerderij duurzaam is.

De vakjury

Op 1 oktober was de stembus gesloten en zijn de tien boerderijen met de meeste stemmen geselecteerd. De vakjury heeft op basis van acht criteria de nummers 1, 2 en 3 gekozen. De vakjury bestond uit het bestuur van de Boerderijenstichting Achterhoek en haar adviseurs.