Verkiezing mooiste boerderij

  1. Home
  2. Verkiezing mooiste boerderij

In de Achterhoek staan circa 8000 boerderijen!

Verkiezing: Op zoek naar de mooiste boerderij!

In de Achterhoek staan vele mooie boerderijen, maar wat is nou eigenlijk de mooiste boerderij, waar staat deze?
In deze verkiezingsstrijd gaan we op zoek. Het is een spannende strijd. Op zaterdag 29 oktober 2022 worden de winnaars feestelijk bekend gemaakt, zet die datum alvast in je agenda, iedereen is welkom om de verkiezingsuitslag mee te maken.

Elke boerderij mag meedoen!

Elke boerderij in de Achterhoek mag meedoen, de enige voorwaarden zijn dat de boerderij in bedrijf is of is geweest. De aanmeldtermijn is gesloten per 1 september 2022.

Zo’n 3000 Achterhoekse boerderijen zijn in bedrijf!

Iedereen mag nu stemmen vanaf 1 september tot 1 oktober 2022

Iedereen mag stemmen, ongeacht leeftijd, geslacht of woonplaats, de boerderijen zijn ons nationale erfgoed en daar mag iedereen over mee beslissen.

Duurzaam

Elke boerderij is duurzaam, boerderijen zijn immers gebouwd om lang mee te gaan, van vader op zoon of dochter, generatie na generatie. In deze tijd van economische groei en verstedelijking groeit het besef dat het noodzakelijk is om duurzaam met grondstoffen om te gaan. Schoonheid en duurzaamheid gaan vaak samen, daarom willen wij ook graag vertellen in hoeverre je boerderij duurzaam is.

De vakjury

Als alle stemmen op 1 oktober binnen zijn, worden de tien boerderijen met de meeste stemmen geselecteerd. De vakjury kiest uit deze winnaars de nummers 1, 2 en 3. De vakjury bestaat uit het voltallige bestuur van de Boerderijenstichting Achterhoek en haar adviseurs.

Meedoen is winnen

Niet iedereen weet dat in de Achterhoek zoveel mooie boerderijen staan. Is dat dan belangrijk? Zeker, ook hier geldt, bekend maakt bemind, dus hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer positieve aandacht er naar de boerderijen gaat.
Dat is winst voor elke boerderij.

En, iedere deelnemer aan de verkiezing krijgt een attentie, een vermelding op de website en een uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking. De winnaars krijgen, naast de eer en aandacht, een blijvende herinnering!

Menu