Luikenproject

  1. Home
  2. Luikenproject

Het Luikenproject Achterhoek

Een huis met luiken heeft allure. Vroeger waren luiken noodzakelijk om het huis in de winter warm te houden en in de zomer koel, zo eenvoudig was het. Nu is dat anders, met dubbel glas, isolatie en nog steeds relatief goedkope energie zijn luiken welbeschouwd niet meer echt nodig. Ze hebben nu vooral een decoratieve functie. Helaas zijn vele luiken verdwenen of in slechte staat van onderhoud, immers zonder functie is het een kostenpost die niet iedereen kan of wil opbrengen. Luiken zijn echter beeldbepalend voor een streek, ze ademen een rijke historie en zijn belangrijk voor de inwoners en bezoekers met interesse voor cultuur.

Financiële bijdrage voor luiken

Vanaf nu kunt u een financiële bijdrage aanvragen voor het aanbrengen, vervangen of herstellen van luiken aan uw historische boerderij. Op de hiernavolgende pagina’s leest u aan welke voorwaarden u, uw boerderij, moet voldoen om in aanmerking te komen voor de financiële bijdrage. Bovendien vindt u daar een beschrijving van de procedure en een inschrijfformulier.

Uw aanvraag kunt u indienen tot uiterlijk 1 juli 2022.

Algemene informatie over het Luikenproject

Projectleider is Lyanne de Laat. U kunt haar telefonisch bereiken op 06 3001 3037 of via e-mail: luiken@bsachterhoek.nl.

Menu