’t Hiddink mooiste boerderij in de Achterhoek

In de Achterhoek staan vele mooie boerderijen, maar wat is de mooiste boerderij en waar staat deze?
De Boerderijenstichting Achterhoek heeft hiertoe een verkiezing uitgeschreven. Zaterdag 29 oktober 2022 zijn de winnaars feestelijk bekend gemaakt.

Negentien boerderijen hebben zich aangemeld voor de verkiezing. Daarna brachten bijna duizend mensen hun stem uit. Boerderij De Witte Hemel in Drempt kreeg de meeste stemmen en ontving de publieksprijs. Boerderij Maarse de Roos in Beltrum kreeg de tweede prijs en boerderij De Sasse in Barchem eindigde als derde.

Vakjuryprijs
Vervolgens is de vakjury van de Boerderijenstichting op pad gegaan om de tien boerderijen met de meeste stemmen te beoordelen. Op basis van acht criteria heeft de jury boerderij ‘Hiddink in Ruurlo gekozen als mooiste boerderij in de Achterhoek. Zowel de tweede prijs als de derde prijs zijn gedeeld. Op de tweede plaats staan boerderij Oossink in Winterswijk en boerderij Ticheloven in Groenlo. De gedeelde derde prijs ging naar boerderij ’t Hulzen in Winterswijk en boerderij De Witte Hemel in Drempt.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vond plaats in de deel van boerderij De Goedenberg op Landgoed Keppel in Hummelo. Er was een feestelijk programma met video’s en presentaties samengesteld. Achterhoeker en Tweede Kamerlid Erik Haverkort reikte de prijzen uit. Na afloop werd er gezellig nagepraat met een drankje, hapje, erwtensoep en brood.

Voorzitter René Spekschoor van de Boerderijenstichting Achterhoek kijkt tevreden terug op deze verkiezing “Het is belangrijk dat we historische boerderijen in stand houden. Met deze verkiezing hebben we daar extra aandacht aan kunnen geven. We zijn trots op de deelnemers en schrijven graag voor volgend jaar de tweede verkiezing uit, aanmelden kan vanaf nu.”