Persbericht prijsuitreiking mooiste boerderij in de Achterhoek

Drempt Wittehemelweg 23 Boerderij De Witte Hemel

Hummelo – In de Achterhoek staan vele mooie boerderijen, maar wat is de mooiste boerderij en waar staat deze?
De Boerderijenstichting Achterhoek heeft hiertoe een verkiezing uitgeschreven. Zaterdag 29 oktober 2022 worden de winnaars feestelijk bekend gemaakt, iedereen is welkom om de verkiezingsuitslag mee te maken.

Negentien boerderijen hebben zich de afgelopen maanden aangemeld voor de verkiezing. Daarna brachten bijna duizend mensen hun stem uit, het was spannend, uiteindelijk kreeg boerderij De Witte Hemel in Drempt de meeste stemmen en ontvangt daarmee de publieksprijs.

Vakjuryprijs
Vervolgens is de vakjury van de Boerderijenstichting op pad gegaan om de tien boerderijen met de meeste stemmen te beoordelen. Op basis van acht criteria heeft de jury punten toegekend, de boerderij met de meeste punten wint de vakjuryprijs.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats zaterdag 29 oktober in de monumentale boerderij De Goedenberg Hessenweg 9 op Landgoed Keppel in Hummelo. Achterhoeker en Tweede Kamerlid Erik Haverkort zal de prijzen uitreiken.

De inloop is vanaf 15.30 uur, het programma start om 16.00 uur en eindigt om 17.15 uur. Daarna is er gelegenheid om een toost uit te brengen op de winnaars.

Graag aanmelden op info@bsachterhoek.nl

Contactgegevens
Website: www.bsachterhoek.nl | Facebook: Boerderijen-Stichting-Achterhoek

Informatie voor de pers: René Spekschoor 06 2252 0400