Ruurlo Batsdijk 33 Boerderij Mauribaan

Deze boerderij is in 1832 gebouwd als Herberg precies op de helft tussen Ruurlo/ Zieuwent. Toen nog in een woest ruig gebied en een rustpunt van de lange reis lopend of met paard en wagen.

Duurzaam

Het staat er al zolang, dat is pas duurzaam😊

Hij heeft zo’n bijzondere vorm en een mooie geschiedenis.
Prachtige boerderij met veel mooie herinneringen. Als kind heb ik daar vaak gespeeld.
Deze boerderij heeft een geweldige uitstraling. Zelfs Rien Poortvliet zag dat en tekende deze prachtige boerderij.
Ik kan me voorstellen dat ook Eimert Papenborg (Dagboek Eimert Papenborg 1826-1888), boer in het Reurlse Brook hier destijds een pauzestop heeft gemaakt op weg van huis naar Reurle. Zo mooi dat deze boerderij er nog staat!
Prachtige boerderij met oude tieke luiken en kleuren van de streek
Op deze boerderij heb ik mijn jongere jaren mogen vertoeven als zijnde gast jonger. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan deze woning. Vanaf de voorzijde aan de rechterkant was mijn (logeer) kamer. Deze boerderij had voor mij alles de ruimte, de geur, de warmte, de ligging, het authentieke en vooral de charme. Deze boerderij heeft het allemaal! Ik ben nu 41 en als ik de foto zie dan is hij nog net zoals ik hem kan herinneren! Ik hoop dat dit pareltje van de Achterhoek de titel mag winnen! Voor mij droeg hij deze al vanaf de eerste stap die ik op het erf maakte!
Deze boerderij is al zo oud en voelt nog steeds als een Herberg.
Succces
Ziet er nog zeer oorspronkelijk uit
Heel mooi!
Prachtig model
Authentiek
Een mooie in ere behouden boerderij, Vele mooie jeugdherinneringen liggen hier.
Bijzondere vorm, mooie geschiedenis.
Een plaatje
mooie, harmonische gevel. En natuurlijk prachtige luiken!
Prachtig authentiek!