Steenderen Molenkolkweg 45 Boerderij ’t Achterste Ende

  1. Home
  2. Bronckhorst
  3. Steenderen Molenkolkweg 45 Boerderij ’t Achterste Ende

’t Achterste Ende ligt aan het einde van ’t Paradijs bij Steenderen. Het is een van de mooiste voorbeelden van het krukhuistype die in het rivierengebied en de IJsselvallei veel te vinden zijn. Uniek aan deze boerderij is dat niet alleen de buitenkant vrijwel ongewijzigd is, maar ook het interieur grotendeels behouden is bij de renovatie tot woonhuis. Eenvoudig boerentimmerwerk kenmerkt de schouw, de bedstedes, kasten en deuren. Met overal zichtbare gebruikssporen van varkenssnuitjes of mattenkloppen langs de hoek van het huis.

Duurzaam

Niets dat oud is verwijderen of wijzigen is het devies bij de verduurzaming. Aan de binnenzijde zijn waar mogelijk isolerende wanden aangebracht. Daarmee en met slimme knoppen op elke radiator voor selectief stoken per ruimte zitten we al op het niveau van een gemiddeld woonhuis. De volgende stap zijn achterzetramen en het vervangen van de (niet originele maar wel correct gemaakte) schuiframen met exacte kopieën voorzien van net iets diepere sponning voor monumentglas. Daarna volgt het dak.

Prachtig!
Dit vind ik een prachtige boerderij
Mooi oorspronkelijk gelaten.
Originele staat zonder poespas er omheen.
Prachtige boerderij op het mooiste plekje van steenderen
Ken de boerderij ook van binnen echt heel authentiek met de hildes bedstede en het varkensschotje
Menu