Steenderen Molenkolkweg 45 Boerderij ’t Achterste Ende

’t Achterste Ende ligt aan het einde van ’t Paradijs bij Steenderen. Het is een van de mooiste voorbeelden van het krukhuistype die in het rivierengebied en de IJsselvallei veel te vinden zijn. Uniek aan deze boerderij is dat niet alleen de buitenkant vrijwel ongewijzigd is, maar ook het interieur grotendeels behouden is bij de renovatie tot woonhuis. Eenvoudig boerentimmerwerk kenmerkt de schouw, de bedstedes, kasten en deuren. Met overal zichtbare gebruikssporen van varkenssnuitjes of mattenkloppen langs de hoek van het huis.

Dit gemeentelijk monument uit 1843 had achterstallig onderhoud dat in de afgelopen jaren is aangepakt. Zo is de rieten kap vervangen, noodzakelijk schilderwerk gebeurd en worden tot slot in de loop van 2023 de luiken hersteld.

Prachtig!
Dit vind ik een prachtige boerderij
Mooi oorspronkelijk gelaten.
Originele staat zonder poespas er omheen.
Prachtige boerderij op het mooiste plekje van steenderen
Ken de boerderij ook van binnen echt heel authentiek met de hildes bedstede en het varkensschotje