Museum Smedekinck

Verkiezingen en boerderijen. Het blijft een gevoelig onderwerp. En toch ook goed verenigbaar. Neem bijvoorbeeld die boerderij in Zelhem. Daar kun je zien hoe mooi het is, als cultureel erfgoed goed blijft bewaard. En….je kon er in maart je stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. U hebt toch ook gestemd op die partij die het beste opkomt voor de cultuurhistorische waarden van de achterhoek? Welke partij dat is? 50+ zou voor de hand liggen. Maar doet voor zover ik weet in de Achterhoek niet mee. Ook de Boerenpartij of de BoerBurgerBeweging waren in pure vorm geen optie? Is dat erg? Nee. Want ook alle partijen die wel meededen aan de verkiezingen dragen onze prachtige Achterhoek een warm hart toe. En de Achterhoek zonder fraaie boerderijen is geen Achterhoek. Dus ik kan mij niet voorstellen dat er straks een coalitie of raadsakkoord tot stand komt, waarin het behoud van ons prachtige culturele boeren erfgoed niet stevig in voorkomt. Kunt u zich dat voorstellen? Dat de nieuwe gemeenteraden geen extra aandacht gaan hebben voor behoud van onze prachtige boerederijen? Nee hè, wij ook niet! En de BSA helpt ze daar graag bij.
Meer huizen voor jongeren, en ouderen. En elke gemeente verkeersveilig. En al dan met of zonder molens en panelen energie neutraal. Net zo neutraal als wij. Maar wel met hart voor de boerderijen. Als ik had kunnen kiezen, dan had ik ervoor gekozen om te stemmen in een stembureau in Zelhem. Ter onderstreping van behoud van het Boeren cultureel erfgoed. In stemlokaal nr. …..want dat is…..

Museum Smedekinck.

Niels E. Joosten
Adviserend lid
Boerderijenstichting Achterhoek