“Mooi

Over smaak valt niet te twisten. En toch gaan heel wat twisten daarover. Ondertussen timmert de Boerderijenstichting Achterhoek aardig aan de ….luiken. En staat er al weer een mooi nieuw spektakelstuk op stapel. Want de Achterhoek is mooi! Uiteraard vanwege het landschap. Maar vaak dankzij al die schone, beeldige, bekoorlijke, fraaie, imposante, schattige of te wel “mooie” boerderijen. Maar welke is nou de mooiste? En wanneer is iets mooi? Wanneer is een boerderij mooi? Of mooi niet dat dat kan? Het kiezen van de mooiste. Nou dat is dan mooi, want de Boerderijenstichting heeft net de verkiezing ervan gestart. Welke boerderij in de Achterhoek is de mooiste? Alleen al door een verkiezing te houden, gaan we vast meer kijken naar die bijzondere gebouwen in ons landschap. En waarom vinden we de ene boerderij dan mooier dan de ander? Of is juist de verscheidenheid zo mooi. We gaan vast in de komende jaren de schoonheid van de boerderij nog veel meer waarderen. En zonder al te veel, laat staan heldere, criteria vooraf, mag iedereen een boerderij nomineren. En dan mooi ook nog zelf vervolgens kiezen. Al dan niet naast ook een hele mooie vakjury. En stelt de Achterhoek misschien wel zo z’n eigen top 2000 samen. Met allemaal plaatjes van boerderijen zo mooi. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Daar gaan ze mooi niet aan beginnen. Jullie kiezen wel mooi de mooiste. Omdat mooi nu eenmaal gewoon mooi is. Net als de Achterhoek. De thuisbasis van de superboeren. En superboerderijen. Ach….wat is het meedoen aan de verkiezing van mooiste boerderij toch….

Mooi”.

Niels E. Joosten
Adviserend lid
Boerderijenstichting Achterhoek