Koeien boerderijen, dwarsboerderijen, drugsboerderijen.. er komen vele boerderijen voor in de Achterhoek. En dus gaan we, beetje gevoelig in deze tijd, een talentenjacht organiseren. Want we gaan op zoek naar de mooiste. En iedereen wil mooie plaatjes ontvangen. Me to roept René al uit. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Met toestemming verkregen is nog beter. Al moeten we het niet te link maken. Want wegjagen willen we niemand. Ook niet met zelfgemaakte filmpjes. En dus blijven we bijeenkomen als buiten het licht al uit is. En San wil alles zien. De kern houden we vast. Om niet te verdwalen in eigen huis en tuin. Ook binnen onze stichting gaat het om relaties. En gerelateerd zijn. En dus schrijft Niels een brief voor nieuwe coalities. Ook die komt in de gevallen onderbroek. In goed Achterhoeks “drop box”. En van daaruit is ook de zeldzame goede ambtenaar te vinden. En Gerda uit Vorden is zeg maar onze eigen KlaZien uut Zalk. Maar dan voor boerderijen.
Hoe korter de lijntjes, hoe beter het is. Want we willen scoren. En niet vanuit het zijn van brievenbusfirma. Hoewel het nog niet vriest, gaan we toch op zoek naar rayonhoofden. Voor de drie vragen die we jaarlijks gaan ontvangen. En met al dat grensoverschrijdend gedrag uiteraard achter de schermen. Of de schutting van Sam. Waar we gewoon af en toe iets overheen gooien. En we gaan buurten maken. Met een gidsje. En die laten we zoeken waar het kasteel staat. En dan kan je daar vragen waar je een boerderij kunt huren. Om de vrienden van Rene op te stapelen. Oh ja, bestaat ook nog…de sexboerderij. En natuurlijk niet te vergeten de boerderijen waar alles om draait. De …..

krukasboerderijen

Niels E. Joosten
Adviserend lid
Boerderijenstichting Achterhoek